Sista kapitlet 2019-11-20

Jag väljer nu att avsluta guideverksamheten pga att kroppen säger ifrån och det är dags för mig att lyssna på den. Jag vill passa på och tacka alla kunder som gästat båten genom åren för mycket goda minnen, även alla fiskeguider som har ställt upp när hjälp behövts och som jag fått varit med att hjälpa. Stort tack till alla samarbetspartners som alltid har hjälpt mig med bra service och bra utrustning för att kunna bedriva min verksamhet på bästa möjliga vis.  

Tack för allt Mvh Håkan


Några bilder på bra beten från vårfisket. 2019-05-30

Mvh HåkanEn bra och rolig säsong är över 2018-12-23

Jag vill tacka och önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

// Håkan


Sommarfisket över för denna gång! 2018-09-26

Här kommer en summering av sommarfisket som har varit mycket bra. Gösfisket har varit grymt med 30-50 gösar per tur och då har vi bara kört vissa kvällar men även heldagar. Gäddfisket har också varit bra men de senaste veckorna har varit trögare, jag tror de beror på de kalla nätterna som kommer nu och vatten tempen sjunker fort. Storkörningen har också den genomförts där vi var 10st båtar och ca 50 pers som jagade gäddan, en mycket lyckad dag. Vill avsluta med att tacka Fredrik och Jonas på Stegborgs El-evator för detta förtroende.

Mvh Håkan


Sommarfisket är bra!

Nu är det ett tag sedan jag uppdaterade hemsidan, så här kommer en rapport från den senaste tiden. Har kört mycket gädda med blandat resultat men gäddfisket är hett just nu. Rödingfisket på Vättern är i full gång och även gösfisket på Mälaren.

Jag fick ett eget pass på gädda förra veckan för första gången i år och fick då kröna alla år på Mälaren med en gädda på 113cm och 10,05kg, så himla glad. Är ni sugna på lite fiske nu under sommaren så tveka inte utan ring mig!

Mvh Håkan


Certifieringen är klar 2018-04-15

Under Sportfiskemässan 2018 så certifiera SOF fiskeguider för första gången i Sverige. Detta innebär att alla som bär denna dekal på sin båt uppfyller alla legala krav på utbildning, behörighet, certifikat och försäkringar som gäller för guidning från båt och dessutom följer de rekommendationer och etiska riktlinjer som utfärdas av SOF.

Det är med andra ord en kvalitetsstämpel!! 

Mvh Håkan


Längtar till våren. 2018-03-15

Vintern håller ett stadigt grepp om oss just nu men våren är snart här. Det är full rulle på förberedelserna just nu, båten har fått sig en riktig uppfräschning, trailern är nyservad med nya lager och justerade bromsar och nya beten har inhandlats mm. 

Bokningarna för våren och sommaren är igång så passa på att boka in en fiskeupplevelse som just passar er. Välkommen!!

Mvh Håkan


Bra laxfiske på Vättern 2018-01-14

Var nere på Vättern och körde två dagar och fisket är bra för närvarande, 18 fiskar totalt fördelat på lax, öring och röding. 

Mvh Håkan


Höstfisket efter gädda är över för detta år 2017-12-21

Höstfisket efter gädda började mycket bra för att sen bli svårare och svårare. Efter de kalla nätterna så blev gäddan mera inaktiv men vi har fått fisk alla turer. 

Nu börjar vinterfisket efter havsöring i skärgården och laxfisket i Vättern. Är ni sugna på att testa detta fiske så hör ni av er så bokar vi in något som passar er. Tiden går fort, nu är snart tomten här!

 

Mvh Håkan


Höstfisket efter gädda har börjat 17-10-05

Den årliga storkörningen med Stegborgs El-evator AB fick inviga höstfisket efter gädda. En mycket trevlig dag med gemensam lunch på en kobbe i Mälaren. Fisket var lite knepigt för oss den dagen men fisk i alla båtar. Tack alla som var med och gjorde dagen till en upplevelse.

Gäddfisket blir bättre och bättre nu när tempen i vattnet går ner och då gäddorna börjar jaga för att klara av en lång vinter.

Tack alla för trevliga dagar // Håkan


Bra fisk 2017-08-09

Den senaste tiden har det varit blandat fiske med gädda och gös, fisket har varit bra! Gäddfisket har varit varierande, ena dagen hugger det på det mesta för att nästa dag bli mer försiktiga men fina fiskar med en topp på 9,25 kg. Gösfisket har varit helt okej än så länge men det fattas någon grad till i vattnet för att det ska bli riktigt bra, fina gösar i båten med en topp på 3,76 kg.

Välkomna att boka höstens och vinterns fiske!

Mvh HåkanFull fart på fisket 2017-06-25

Det var länge sen jag uppdaterade hemsidan men det beror på att det har varit full rulle på fisket. Några vändor på lax har det blivit med en fin lax i båten. Gäddfisket har stundtals varit mycket bra med hungriga gäddor som tar hela betet med buller och bång.

Mvh Håkan


Film 17-05-08

Gå gärna in på länken nedan och kolla på en film från nöjda kunder!Nu är vårfisket igång 17-05-02

Nu är det full rulle på fisket, de senaste turerna har varit blandat med gädda och öring. Skitfiske på er!

//Håkan


Fiskesäsongen har börjat 2017-03-13

Fisket har så sakta dragit igång med två turer ner till Vättern där vi har fångat både lax och röding. Nu är allt klart för vårfisket och bokningarna börjar komma in. Vill ni komma ut på vårfiske efter gädda eller havsöring så är det dags att boka.

Välkommen till Mälarguiden!

Mvh Håkan


Seapax. 2017-01-22

Ny samarbetspartner för i år är Seapax som är specialiserade inom sjösäkerhet och har ca 30 års erfarenhet inom detta område. 

Hit kan du vända dig för att få råd eller tipps innan du köper din utrustning eller om du vill ha service på flytvästar, flytoveraller eller torrdräkter. 

Själv har jag lämnat in mina flytvästar för besiktning samt byte av gaspatron och ompackning vilket är ett krav. Nya flytoveraller  har också beställts till detta år.

Du som kund till mig kommer också få ta del av detta genom att få rabatt hos Seapax på deras sortiment inom sjösäkerhet.

Jag vill tacka Christina på Seapax för all hjälp och ett proffsigt bemötande.

Snart är det vår och då får vi vara på sjön igen men glöm inte att säkerheten går i första hand.

Mvh Håkan


Dags att skriva några rader. 2016-12-13

Nu är vintern kommen och guidningarna lugnar ner sig men två gäddguidningar och ett eget pass på öring har det blivit. Nu tar vi lite julledigt och sen kör vi igång igen.

Mvh Håkan


Varierande fiske 2016-10-25

Ett göspass och sen har det varit gädda för hela slanten. Gösfisket har varit fantastiskt bra det här året och det första gösbokningarna för nästa år har kommit in. Gäddfisket har varit varierande, bra ena dagen och nästa dag mindre bra. Nu ska jag ha semester i 2 veckor och sen börjar fisket på lax i Vättern. Passa på att boka in ett pass på Vättern för att kunna fånga din egen lax till julbordet.

Mvh Håkan


Storkörning 2016-09-17

Stegborgs fiske cup som Fredrik har döpt detta event till gick för 6e året i rad och i år så var vi 12 båtar. Dagen började med en genomgång och sen delade Fredrik in alla i guidebåtarna. Efter en god lunch på en kobbe i Mälaren så var det dags för summering och prisutdelning. Dagen löpte på mycket bra och i år kom det upp 155 stycken gäddor. Jag vill tacka Fredrik Stegborg för att få arrangera detta event och alla som var med och fiskade som gjorde dagen till vad den blev. Jag vill även passa på och tacka alla duktiga fiskeguider som gör ett mycket bra jobb.

Mvh Håkan

 

Blandat fiske 2016-09-09

Senaste veckorna har det varit blandat fiske med gös och gädda. Gösfisket har varit fantastiskt bra med fina gösar och mängd. Gäddfisket har tagit över nu och det har varit blandat fiske, om det varit bra på förmiddagen så har det avtagit på eftermiddagen eller tvärtom, det har varit bra dagar med trevliga kunder och fina fiskar även här.

Mvh Håkan

 

Sommarfiske 16-08-13

Fisket de senaste veckorna har bestått av gös och röding. Gösfisket har varit mycket bra och med underbara sommarkvällar som bonus. Fem dagar på Vättern där vi fiskade efter röding, där fisket också va bra med fina rödingar och en bonus lax. 

Nu börjar planeringen för höstfisket med gädda och havsöring. Under slutet av oktober fram till slutet av december är laxfisket bra på Vättern, är ni sugna på att fiska under hösten och vintern så är ni varmt välkomna. 

Mvh Håkan


Gäddfiske i sommarväder. 16-07-13

Gäddfisket på Mälaren har stundtals varit mycket bra med gäddor som hugger stenhårt i betena, gäddorna kommer in till båten med betena som munspel i gapet.

Ett kort pass på gös har det också blivit för att se om gösfisket är på gång och det verkar lovande.

Under augusti så kommer jag att fiska mycket gös, det brukar vara mycket bra gösfiske då. Metoden är trolling, om du är nyfiken på att testa fisket efter gös så är du välkommen att höra av dig.

Mvh Håkan


Dags för uppdatering 16-06-09

Nu är gäddleken över för den här gången och fisket är bra i Mälaren för närvarande.

Fisket efter vandringslax är i full gång efter kusten, enligt många rapporter så har det aldrig varit så här bra fiske efter lax vilket är mycket glädjande.

Nu är det några veckor till med gäddfiske och sen börjar gösfisket på Mälaren

Välkommen // Håkan


Fisket rullar på 2016-05-08

Fisket efter gädda har varit knepigt nu när gäddleken varit igång några veckor men det borde släppa när som helst, efterleksfisket kan vara grymt bra när gäddan ska äta upp sig efter leken.

En tur på öring har det också blivit med två öringar i båten och en hel del kontakter som vi inte lyckades sy fast.

Tack för trevliga dagar// Håkan


Fiskesäsongen är igång. 2016-04-06

Motorn är nu inkörd efter konstens alla regler och har första servicen hos Mälarbåtar i Strängnäs som jag varmt kan rekommendera. 

Guidningarna är nu igång med både gädda och havsöring. 

Nytt för i år är att jag hjälper Niklas Jansson som har Game fish&hunt som anordnar kombinerade jakt och fiske event, där ska jag hjälpa honom med fisket. 

Gamla och nya kunder är välkomna att höra av sig så bokar vi in ett äventyr efter era önskemål! 

Nu är våren här, nu kör vi!! // HåkanBåten är uppdaterad 2016-03-06

Nu är båten uppdaterad med ny motor med trolling funktion, ny styrning, ny autopilot, ny VHF och ny kartplotter/ekolod. Nästa steg blir att köra in motorn och få ordning på alla inställningar. Till påsken så startar säsongen om isen är borta.

Välkomna // Håkan


Förberedelser 2016-02-14

Nu pågår förberedelserna för fullt inför våren. Båten ska utrustas med ny motor och all elektronik. Rullarna ska ha ny lina, betena ska ha nya krokar för att allt ska vara i topptrim till vårfisket som förhoppningsvis kan börja lite tidigare i år. Jag vill tacka Peter Lindström för sponsringshjälpen av den nya motorn och hans personal som har gjort ett bra jobb med monteringen och jobb på båten.

Våren är snart här! /Håkan


Längesen sist. 2015-12-23

Nu är det ett tag sen den senaste uppdateringen gjordes. De sista gäddturerna lyckades vi prickade in stormarna Gorm och Freja så fisket va svårt. En sväng på Vättern har det blivit och ingen lax i båten men en del fina rödingar. Nu håller jag på att förbereda inför nästa säsong! 

God Jul och Gott Nytt År! /HåkanGäddfisket rullar på. 2015-10-26

Gäddan har varit svårflörtad de senaste turerna i Trosa. Kraftig dimma på förmiddagen som sen lättar på eftermiddagen. Bara ta nya tag.

Tack för trevliga dagar / Håkan


 


 

Höstens gäddfiske är i full gång. 2015-10.06

Nu har höstens gäddfiske dragit igång och nu är det gädda för hela slanten. Fisket har varit blandat, har förmiddagen varit trög så har eftermiddagen varit bra eller tvärtom förutom sista guidningen som var riktigt trög i strålande solsken men grabbarna kämpade på bra och fick några gäddor till slut. Fisket kommer att bli bättre och bättre nu när hösten kommer med stormsteg, är ni sugna på att fiska gädda eller öring tveka inte utan ring så bokar vi in er på ett fiskeäventyr.

I November kommer de första guidningarna på Vättern att genomföras, vill ni ut och testa trollingfisket efter lax på Vättern och kunna fånga er egna jullax så finns det några riktigt bra datum kvar att boka. Välkomna!!

Tack för trevliga dagar // Håkan


 

Dags för uppdatering. 15-09-07

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade fiskerapporten och det beror på att jag har haft fullt upp med guidningarna. Det har varit gösfiske för hela slanten med fina fiskar som resultat och höstens första gäddpass är avklarat med ett glatt gäng från Stockholm. Här kommer några bilder på nöjda kunder med fina fiskar.